Βιβλία


1.         Replacement of the interarticular disc of the craniomandibular joint: an experimental and clinical study. Χαρίλαος Α. Ιωαννίδης (Ed.), Eurosound Drukkerij BV, Nijmegen, 1987. (11 κεφάλαια, 210 σελίδες, 103 απεικονίσεις και εικόνες)

2.         Καρκινώματα του δέρματος και των εξαρτημάτων στην κεφαλή και τον τράχηλο. Χαρίλαος Α. Ιωαννίδης, Παρισιάνος Επιστημονικές Εκδόσεις, Αθήνα, 2003. (6 κεφάλαια, 217 σελίδες, 404 σχηματικές απεικονίσεις και εικόνες)

Σχόλια:

 • Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βιβλίο σας που είχατε την καλοσύνη να μου στείλετε. Έχει αναμφισβήτητα πολλά θέματα τελείως ανεπτυγμένα, ικανά και ενδιαφέροντα για κάθε χειρουργό και όχι μόνον. Το βιβλίο σας το έδωσα ώστε να γίνει μια μικρή αναφορά για να την βάλουμε στην ογκολογική ενημέρωση.
  Δρ. N. Δοντάς, Γενικός Χειρουργός, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Έταιρείας.
 • Έχεις πολύ μεγάλη σειρά ασθενών και πολύ καλά αποτελέσματα. Τα συγχαρητήριά μου. Προκύπτει πάντοτε το ίδιο πρόβλημα. Όταν κάποιος δημοσιεύει στα Ελληνικά, Γερμανικά ή Γαλλικά, το δημοσίευμά του ελάχιστα διαβάζεται εκτός συνόρων. Παρ’ όλα αυτά είναι πάντοτε απαραίτητο να συνεισφέρει κανείς στην εγχώρια βιβλιογραφία.
  Καθηγητής. Δρ. HP. Freihofer, Διευθυντής του τμήματος Κρανιο-Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο του Nijmegen, Ολλανδία.
 • Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το Ελληνικό σου βιβλίο και βρίσκω κάποιες από τις εικόνες πραγματικά πολύ καλές και κάποια από τα χειρουργικά αποτελέσματα εξαιρετικά. Μπορώ μόνον να σε συγχαρώ για την δουλειά σου. Βασισμένος στις γνώσεις μου των Αρχαίων Ελληνικών, μπορούσα να κατανοήσω κάποιες από τις επεξηγήσεις των εικόνων. Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος για το βιβλίο σου.
  Καθηγητής Δρ. K. Gundlach, Διευθυντής του τμήματος Γναθοπροσωπικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, Πανεπιστήμιο του Rostock, Γερμανία – Αρχισυντάκτης, Journal of Cranio.-Max. Fac. Surgery.
 • Εξαιρετικό βιβλίο με καθαρές και καλοφτιαγμένες εικόνες
  Καθηγητής Δρ. C. Lekkas, Διευθυντής του τμήματος Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο του Leiden, Ολλανδία.

3.         Τραχηλικές Λεμφαδενικές Μεταστάσεις: Διάγνωση και Θεραπεία. Χαρίλαος Α. Ιωαννίδης, Παρισιάνος Επιστημονικές Εκδόσεις, Αθήνα, 2008.
(15 κεφάλαια, 413 σελίδες, 367 σχηματικές απεικονίσεις και εικόνες)

Σχόλια:

 • Το βιβλίο του κ. Ιωαννίδη με τον τίτλο «Τραχηλικές Λεμφαδενικές Μεταστάσεις: Διάγνωση και Θεραπεία» είναι σπάνιο στο είδος του και αντικατοπτρίζει ην βαθιά χειρουργική μόρφωση στο αντικείμενο της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Με πρωτότυπες εγχειρητικές μεθόδους αποκατάστασης των ελλειμμάτων μετά από ριζικές εγχειρήσεις για καρκίνο του τραχήλου κοσμείται σήμερα το βιβλίο του. Με τις επανορθωτικές αυτές επεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται να το θεραπεύσει από τον πόνο και την αρρώστια. Αλλά παράλληλα να σεβαστεί την ακεραιότητα της εμφάνισής του. Θα ξαναδώσει την εσωτερική και εξωτερική ισορροπία που χρειάζεται. Εδώ ο χειρουργός μιμείται και την ζωγραφική σαν τέχνη. Συγχαίροντας τον κ. Ιωαννίδη για το έργο του εύχομαι να συνεχίσει την λαμπρή σταδιοδρομία του, το δε βιβλίο του να είναι σε κάθε βιβλιοθήκη Γενικού Νοσοκομείου της χώρας μας.
  Καθηγητής Δρ. Β. Γολεμάτης, Ομότιμος Καθηγητής της Γενικής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο των Αθηνών, Ελλάδα – τ. Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

4.         Κακόηθη Μελανώματα – Τρέχουσες Έννοιες. Charilaos A. Ioannides (Ed.), Eleftheroudakis Publications, Athens, 2016. (17 κεφάλαια, 275 σελίδες, 206 απεικονίσεις και εικόνες)